Mijn missie is

kinderen met voldoende zelfvertrouwen door het leven laten huppelen zodat ze:

uitdagingen aan durven gaan,

blij naar school gaan,

met vriendjes spelen,

hun vinger durven op te steken,

zichzelf durven zijn en mooie avonturen gaan beleven.

Kindercoach

Diane

Lakerveld

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige, oplossingsgerichte, individuele begeleiding voor kinderen van vier tot twaalf jaar.

Als kindercoach begeleid ik kinderen bij het ontwikkelen van sociaal emotionele vaardigheden, zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen, zichzelf durven zijn en zich op alle gebieden goed kunnen ontwikkelen.

Gun jij je kind meer zelfvertrouwen zodat het:

Zichzelf durft te zijn.

Meer uitdagingen aan durft te gaan.

Foutjes durft te maken.

Weer met plezier naar school gaat.

Voor zichzelf op durft te komen.

Met vriendjes speelt.

Lekker slaapt.

Blij door het leven huppelt.

Dan is het 'Volg je voeten' traject een fijne methodiek waarbij ik kinderen spelenderwijs begeleid op hun weg naar meer zelfvertrouwen.


'Volg je voeten' Methodiek

Met het 'Volg je voeten' coachtraject begeleid ik kinderen in vijf stappen op hun eigen pad naar meer moed, durf en zelfvertrouwen.

Na het volgen van dit traject weten kinderen wat hun kwaliteiten zijn, hebben ze zelfvertrouwen en zelfinzicht, waardoor ze helemaal zichzelf durven zijn en hun eigen voeten volgen op weg naar mooie avonturen.


Samen met Durfje Daantje en de Durf Dieren gaan we in vijf weken middels een spel op avontuur in het Durf Dierenbos waar we op creatieve en speelse wijze, stap voor stap, op weg gaan naar meer moed, durf en zelfvertrouwen.


De vijf stappen naar meer zelfvertrouwen:

Stap 1

We gaan onderzoeken wat het kind als een “probleem” ervaart, waar het last van heeft, wat het los wil laten of anders wil.

We bedenken een haalbaar een con doel waar we tijdens het coachtraject naartoe gaan werken. Hierbij is het belangrijk dat het kind zijn of haar doel met een beetje hulp zelf bedenkt. Hierdoor behoudt het de regie en dit is van groot belang voor het succesvol behalen van dit doel.

Stap 2

De gedachten vormen de basis van hoe het kind alles ziet, voelt en ervaart.

We gaan ontdekken welke gedachten er spelen in situaties die lastig zijn. De kinderen worden zich bewust van helpende en niet-helpende gedachten.

Stap 3

We gaan op verkenningstocht naar de gevoelens/emoties die er in een bepaalde situatie spelen. Wanneer een kind de gevoelens die er zijn herkent, erkent en ernaar luistert, kan het leren om met die gevoelens om te gaan en kan gedrag ook in positieve zin veranderen.

Stap 4

Gedurende het traject gaan we iedere week met behulp van de Durf Dieren kwaliteitskaarten op zoek naar de kwaliteiten die het kind bezit. Bij week 4 heeft het kind alle kwaliteiten ontdekt en gaan we kijken hoe deze het kind kunnen helpen bij het behalen van zijn of haar doel. Ieder kind heeft mooie kwaliteiten en wanneer het zich daar bewust van is en een helder doel voor ogen heeft dan geeft dit vertrouwen en moed om stappen te maken richting de nieuwe gewenste situatie.

Stap 5

De vijfde en laatste keer gaan we alles wat het kind de afgelopen keren ontdekt, geleerd en ervaren heeft op een creatieve manier inzichtelijk maken in zijn of haar eigen Durf Dierenbos. Hiermee kan er altijd teruggekeken worden naar het traject en kan het als een steuntje in de rug helpen. 

Tarieven

Intakegesprek

Gratis

Volg je voeten traject

€ 350,-

5 sessies van 60 min.
Coachsessie

€ 70,-

60 min.

Deze bedragen zijn inclusief BTW en materialen.

Kan een afspraak niet doorgaan? Geen probleem, maar laat het me op tijd weten.

Afspraken kunnen tot 24 uur van te voren worden geannuleerd of verplaatst, zonder dat er kosten berekend worden.

Helaas vergoeden de zorgverzekeraars de kosten voor dit traject niet.

Betaling uit een Persoons Gebonden Budget (PGB) is soms wel mogelijk.

Ervaringen

Durfje Daantje kindercoaching maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door de website te gebruiken accepteert u de privacyverklaring en het gebruik van cookies. Lees meer.