Mijn missie is:

kinderen met voldoende zelfvertrouwen door het leven laten huppelen zodat ze:

zichzelf durven zijn,

eigen keuzes durven maken,

uitdagingen aan durven gaan,

voor zichzelf op durven komen,

fouten durven maken,

hun vinger op durven steken en

vooral blij zijn!

Durfje Daantje kindercoaching - Hoofddorp

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige en oplossingsgerichte begeleiding van kinderen waarbij het doel is het vinden van hun eigen oplossingen en het stimuleren van hun eigen ontwikkeling.

Met het Volg je voeten traject ondersteun ik kinderen tussen de 5 en 10 jaar bij het vergroten van zelfvertrouwen, het ontdekken van hun kwaliteiten, het omgaan met hun emoties en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Gun jij je kind meer zelfvertrouwen zodat het:

Zichzelf durft te zijn.

Meer uitdagingen aan durft te gaan.

Foutjes durft te maken.

Weer met plezier naar school gaat.

Voor zichzelf op durft te komen.

Met vriendjes speelt.

Lekker slaapt.

Blij door het leven huppelt.

Dan is het 'Volg je voeten' traject een fijne methodiek waarbij ik kinderen spelenderwijs begeleid op hun weg naar meer zelfvertrouwen.


Het Volg je voeten traject.

Met het 'Volg je voeten' coachtraject begeleid ik kinderen in vijf stappen op hun eigen pad naar meer moed, durf en zelfvertrouwen.

Na het volgen van dit traject weten kinderen wat hun kwaliteiten zijn, herkennen ze hun emoties, zijn zich bewust van hun gedachten en hebben ze zelfvertrouwen en zelfinzicht, waardoor ze zichzelf durven zijn en hun eigen voeten volgen op weg naar mooie avonturen.


Samen met Durfje Daantje en de Durf Dieren gaan we in vijf weken middels een spel op avontuur in het Durf Dierenbos waar we op creatieve en speelse wijze, stap voor stap, op weg gaan naar meer moed, durf en zelfvertrouwen.


De vijf stappen naar meer zelfvertrouwen:

Stap 1

We gaan onderzoeken wat het kind als een “probleem” ervaart, waar het last van heeft, wat het los wil laten of anders wil.

We bedenken een haalbaar en concreet doel waar we tijdens het coachtraject naartoe gaan werken. Hierbij is het belangrijk dat het kind zijn of haar doel met een beetje hulp zelf bedenkt. Hierdoor behoudt het de regie en dit is van groot belang voor het succesvol behalen van dit doel.

Stap 2

De gedachten vormen de basis van hoe het kind alles ziet, voelt en ervaart.

We gaan ontdekken welke (berperkende) gedachten er spelen in situaties die lastig zijn. De kinderen worden zich bewust van helpende en niet-helpende gedachten.

Stap 3

We gaan op verkenningstocht naar de gevoelens/emoties die er in een bepaalde situatie spelen. Wanneer een kind de gevoelens die er zijn herkent, erkent en ernaar luistert, kan het leren om met die gevoelens om te gaan en kan gedrag ook in positieve zin veranderen.

Stap 4

Gedurende het traject gaan we iedere week met behulp van de Durf Dieren kwaliteitskaarten op zoek naar de kwaliteiten die het kind bezit. Bij week 4 heeft het kind alle kwaliteiten ontdekt en gaan we kijken hoe deze het kind kunnen helpen bij het behalen van zijn of haar doel. Ieder kind heeft mooie kwaliteiten en wanneer het zich daar bewust van is en een helder doel voor ogen heeft dan geeft dit vertrouwen en moed om stappen te maken richting de nieuwe gewenste situatie.

Stap 5

De vijfde en laatste keer gaan we alles wat het kind de afgelopen keren ontdekt, geleerd en ervaren heeft op een creatieve manier inzichtelijk maken in zijn of haar eigen Durf Dierenbos. Hiermee kan er altijd teruggekeken worden naar het traject en kan het als een steuntje in de rug helpen. 

Tarieven

Intakegesprek

Gratis

Volg je voeten traject

€ 350,-

5 sessies van 60 min.
Coachsessie

€ 70,-

60 min.

Deze bedragen zijn inclusief BTW en materialen.

Kan een afspraak niet doorgaan? Geen probleem, maar laat het me op tijd weten.

Afspraken kunnen tot 24 uur van te voren worden geannuleerd of verplaatst, zonder dat er kosten berekend worden.

Helaas vergoeden de zorgverzekeraars de kosten voor dit traject niet.

Betaling uit een Persoons Gebonden Budget (PGB) is soms wel mogelijk.

In 3 stappen naar het Volg je voeten traject.

Stap 2

Een intakegesprek om

elkaar te leren kennen.

Stap 3

We starten met het

Volg je voeten traject.

Ervaringen

Durfje Daantje kindercoaching maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door de website te gebruiken accepteert u de privacyverklaring en het gebruik van cookies. Lees meer.