Mijn verhaal

Ik ben Diane Lakerveld, kindercoach en ruim 35 jaar werkzaam geweest als kleuterleerkracht.

Ik vertel mijn persoonlijke verhaal omdat dit verhaal ervoor gezorgd heeft dat ik ben wie ik nu ben en doe wat ik nu doe.

Het is de zomer van 1970 en ik ben 8 jaar als mijn vader mij vertelt dat hij ergens anders gaat wonen.

In die tijd komen scheidingen nog niet veel voor en voor zover ik weet ben ik het enige kind op school met gescheiden ouders.

Ik ben dus een uitzondering en als kind wil je geen uitzondering zijn. Ik ben bang om raar gevonden te worden en dat kinderen op me neer kijken. Daarom praat ik niet over de scheiding met andere kinderen. Ik schaam me voor mijn thuissituatie en durf er met niemand over te praten.

Dit maakt dat ik een verlegen en onzeker meisje word. Hierdoor durf ik niet mezelf te zijn en de gedachte "Ben ik wel goed genoeg?" speelt vaak door mijn hoofd.

Dit onzekere meisje ben ik altijd gebleven en tot de dag van vandaag heb ik altijd last gehouden van het hebben van te weinig zelfvertrouwen.

Hierdoor heb ik altijd een beetje op de rem gestaan. Voor mezelf opkomen, zeggen wat ik vind of wil, nieuwe uitdagingen aangaan, allemaal dingen die ik erg lastig vond en soms nog vind.

Hierdoor heb ik dingen niet gedaan die ik eigenlijk wel had willen doen.

Dit persoonlijke verhaal heeft ook een mooie kant.

Ik heb mijn missie gevonden:

Met het Volg je voeten traject van Durfje Daantje wil ik heel veel kinderen stappen laten zetten naar meer moed, durf en zelfvertrouwen, zodat zij zich wel voluit kunnen ontwikkelen, hun kansen benutten en zichzelf durven zijn, waardoor ze met plezier naar school gaan en met voldoende veerkracht en blij door het leven huppelen.

Durfje Daantje kindercoaching maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door de website te gebruiken accepteert u de privacyverklaring en het gebruik van cookies. Lees meer.