Vijf redenen waarom kwaliteiten ontdekken

kinderen zelfvertrouwen geeft.

Kinderen die weten wat hun kwaliteiten zijn hebben voldoende

zelfvertrouwen om de wereld met plezier te ontdekken.

Waarom is het zo belangrijk om net als Durfje Daantje jouw eigen kwaliteiten te ontdekken?

Durfje Daantje weet waar ze goed in is en het zou zo fijn en goed zijn als alle kinderen dit van zichzelf weten.

Ik geef 5 redenen waarom het voor alle kinderen zo belangrijk is om te weten wat hun kwaliteiten zijn.

  1. Durfje Daantje heeft veel vertrouwen in haar eigen kunnen en heeft zelfinzicht waardoor ze zichzelf durft te zijn. Ze gelooft dat zij haar doel kan bereiken en durft de stappen te nemen die daarvoor nodig zijn. Omdat ze zichzelf durft te zijn geeft ze haar eigen grenzen aan. Hierdoor is Durfje Daantje helemaal haar eigen authentieke zelf.
  2. Durfje Daantje ziet iets wat moeilijk is niet als een "probleem" om uit de weg te gaan, maar ziet het als een uitdaging en durft die uitdaging aan te gaan. Als het niet meteen lukt laat ze zich niet uit het veld slaan maar probeert het opnieuw. Wanneer het lukt geeft dit zelfvertrouwen en durft ze de volgende keer weer een nieuwe uitdaging aan te gaan.
  3. Durfje Daantje heeft veel vertrouwen in zichzelf waardoor ze haar vinger op durft te steken, vragen durft te stellen en durft foutjes te maken. Door foutjes te maken leert Durfje Daantje heel veel, durft ze te experimenteren, blijft ze oefenen en proberen. Wanneer het dan uiteindelijk lukt is ze apentrots op zichzelf en blijft ze nieuwe dingen proberen en ontdekken.
  4. Durfje Daantje maakt makkelijk contact met andere kinderen, heeft vriendjes en vindt het leuk om met andere kinderen te spelen. Ze komt voor zichzelf op en durft haar eigen mening te geven. Omdat ze weet wat haar kwaliteiten zijn durft ze tijdens het spel helemaal zichzelf te zijn waardoor ze ook dan goed haar grenzen aan kan geven.
  5. Durfje Daantje gaat met veel plezier naar school. Ze weet waar ze goed in is, dit geeft zelfvertrouwen waardoor alles beter gaat en ze zich minder zorgen maakt als iets niet helemaal gaat zoals ze zou willen. Hierdoor is het leren leuk en huppelt ze blij door haar schooltijd.


Waarom hecht ik nu zoveel waarde aan het belang van het ontdekken van jouw kwaliteiten?

Zelf was ik alles behalve een Durfje Daantje, wist ik niet waar ik goed in was, had ik weinig zelfvertrouwen en ging ik niet met veel plezier naar school.

Als kind had ik heel graag een voorbeeld als Durfje Daantje willen hebben.

Daarom gun ik alle kinderen die het, net als ik vroeger, lastig vinden om:

  • voor zichzelf op te komen
  • uitdagingen aan durven te gaan
  • foutjes durven te maken
  • te vertrouwen op hun eigen kunnen

de Durfje Daantje in zichzelf te vinden zodat ze, ook later in hun volwassen leven, vol vertrouwen, blij en met veel plezier door het leven huppelen en mooie uitdagingen en avonturen gaan beleven.


Mijn missie is: ervoor zorgen dat er heel veel Durfje Daantjes op deze wereld mogen rondhuppelen.

Vind je het na het lezen van deze 5 redenen ook belangrijk dat jouw kind weet waar het goed in is en wil je samen met je kind zijn of haar kwaliteiten ontdekken?

Dan heb ik iets leuks voor je:

De Durf Dieren kwaliteitskaarten van Durfje Daantje.

Prachtige kaarten van Vos, Egel, Eekhoorn, Das, Konijn, Uil, Hert en Slak die kinderen helpen met het vinden van hun kwaliteiten.


Deze kaarten heb ik speciaal ontwikkeld voor ouders, leerkrachten, kindercoaches en iedereen die het leuk vindt om met kinderen op zoektocht te gaan naar hun kwaliteiten en te ontdekken waar ze blij van worden.


Ga voor meer informatie naar:

Geef een reactie

© Durfje Daantje 2024

KvK 74052314 - BTW NL001531519B05

Durfje Daantje kindercoaching maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door de website te gebruiken accepteert u de privacyverklaring en het gebruik van cookies. Lees meer.